Coaching

Några av de vanligaste skälen till att anlita en coach idag:

– Du vill få ut mer av livet?

– Du vill stärka din självkänsla och självförtroende?

– Du har fastnat i en ond cirkel och behöver verktyg att ta dig ur?

– Du vill ha en professionell vägledning i livet?

– Du vill expandera din verksamhet men har kört fast?

– Du är i behov av verktyg som tar dig dit du vill?

Coaching, mental träning, livsrådgivning – kärt barn har många namn!

Eller är det verkligen samma?  Klicka här för mer information.

Jag heter Rickard Ankarsund och har mångårig erfarenhet som coach/mental tränare/mentala rådgivare.
2010 utbildade jag mig till hälsocoach och sedan har jag specialiserat mig genom åren inom just coachning och använder sig av metoder som MI ( motiverande samtal), KBT-övningar ( kognitiv beteende terapi), NLP ( neuro linguistisk programmering) där olika övningar plockas fram för varje enskild klient.
Genom min idrottsliga bakgrund har jag använt mig av mental träning för att stärka upp mig mentalt. 
Redan 1998 kom jag i kontakt med idrottspsykologi och prestationspsykologi genom kampsporterna. Där fokus låg mycket på att hitta ett mental lugn och harmoniskt sinne genom kroppsliga övningar.
Som fd tävlingsdansare/danstränare och kampsportsinstruktör har mina kunskaper spridits till hundratals idrottsutövare genom sedan 2001. Jag har arbetat med att coacha andra på professionell nivå sedan 2012.

Genom min personliga resa, inom business och att själv ha drabbats av psykisk ohälsa och tagit mig ur det samt andra erfarenheter inom ämnet personlig utveckling är jag idag en coach. Allt började när jag som liten grabb började studera människor i min omgivning för att lära mig sociala samspel.
Något som föll sig naturligt för de flesta andra behövde jag lära mig. Vilket har lett till att jag numera även utbildat andra i sociala förmågor och att få dessa personer att våga vara mer sociala än de någonsin vågat drömma om. 
Några små enkla saker som kroppspråk, tonfall, betoningar med mer är saker jag gärna iakttar i samtal med mina klienter.

“det är inte vad du säger utan vad du egentligen säger som har betydelse”

Ibland  brukar jag beskriva min kunskapsnivå så här:

-Vem som helst kan plugga sig igenom en utbildning, klara tentor och bli godkänd, men inte alla kan leverera när det kommer till själva samtalen.

Jag påstår aldrig att jag är någon expert, jag låter andra föra min talan. Deras ord väger tyngre än mitt. För att citera en av mina förebilder inom idrottsvärlden:

Om jag säger att jag är duktig, så tycker du att jag skryter.
Om jag säger att jag inte är duktig, ja då vet DU att jag ljuger..

Kontakta mig för en kostnadsfri konsultation. Därefter vet vi båda om vi kan arbeta tillsammans. För det precis vad som sker, ett arbete tillsammans. Av mig får du verktyg, men du kommer att ta stegen och göra jobbet. jag är bara en vägvisare och kartläsare. Samtidigt som jag håller dig i handen och säger vad du behöver höra för att ta dig dit du vill. 

Destinationen avgör du helt själv.